Author Topic: Πρόβλημα με IMAP;  (Read 532 times)

j4nus

• Newbie
  • *
    • View Profile
Πρόβλημα με IMAP;
« on: December 06, 2011, 03:16:07 am »
Χρησιμοποιώ thunderbird με mail του espiv και έχω αντιληφθεί ότι σβήνοντας κάποιο email από το λογαριασμό, τότε αυτόματα σβήνεται και από το thunderbird(σκληρό δίσκο του υπολογιστή).
Προφανώς υπάρχει καποιο synchronization...γινεται να το αποτρέψουμε αυτό με κάποιον τρόπο; Το mail του espiv γεμίζει κι αναγκαστικά πρέπει να σβήνουμε μηνύματα...αλλά να μην τα χάνουμε και από το thunderbird...

dpdt1

• epodomes
  • Full Member
  • *
    • View Profile
Re: Πρόβλημα με IMAP;
« Reply #1 on: December 06, 2011, 11:53:49 am »
αυτο το ρυθμιζεις εσυ απο το thunderbird.
account settings (user@espiv.net) - > server settings - > when i delete a message ...
εκει τους λες τι θες να κανει με αυτα που σβηνεις. αν θες να τα κρατας αλλου το οριζεις εκει.

edit] και μπορεις απλα να τα μεταφερεις σε καποιο φακελο τοπικο στο thunderbird (local folders) αντι για delete.
« Last Edit: December 06, 2011, 12:09:34 pm by dpdt1 »

j4nus

• Newbie
  • *
    • View Profile
« Reply #2 on: December 06, 2011, 02:37:44 pm »
Σε ευχαριστώ. Νόμιζα ότι το when I delete αναφέρεται στην περίπτωση που το σβήνεις μέσα από το thunderbird και δεν αφορά στο σβήσιμο που γίνεται μέσα από το λογαριασμό στο ίντερνετ...

j4nus

• Newbie
  • *
    • View Profile
« Reply #3 on: December 06, 2011, 04:00:55 pm »
To πρόβλημα είναι ότι γεμίζει το mail φτανει στο 100% και καποιοι σβήνουν κάποια μηνύματα, τα σβήνουν και απο το trash...
Όταν γίνεται αυτό, τότε ακόμα και αν στο When I delete κτλ βαλω καποιο φάκελο, τα μηνύματα εξαφανίζονται και απο το thunderbird...
Αυτό που θέλω είναι να σώζονται στο σκληρό μου δίσκο και ακόμα και αν κάποιος τα σβήσει τελείως από το mail account αυτά να υπάρχουν μέσα στο thunderbird(σκληρό δίσκο) και να υπάρχει πρόσβαση σε αυτά...

dpdt1

• epodomes
  • Full Member
  • *
    • View Profile
« Reply #4 on: December 06, 2011, 06:34:27 pm »
δε σε καταλαβαινω. αμα τα εχεις σβησει απο το email , που θα τα βρει το thunderbird να τα σωσει?
το when i delete δουλευει μονο με αυτα που σβηνεις μεσα απο το Thunderbird.
αν τα σβηνεις απο το webmail ειναι αλλο πραγμα.

j4nus

• Newbie
  • *
    • View Profile
« Reply #5 on: December 06, 2011, 11:29:26 pm »
Νομιζω ότι το thunderbird αποθηκεύει τα email στο σκληρό μου δίσκο και ότι αν σβηστούν από τη βαση δεδομένων στο ιντερνετ π.χ. gmail...παραμένει στο σκληρό δίσκο... δλδ για να το πω καπως αλλιως...καποιος μου στέλνει μια φωτογραφία μεσω email κι εγω την αποθηκεύω στο σκληρό μου...όταν σβησω το mail...η φωτογραφία παραμένει στο σκληρό δίσκο...νόμιζα ότι αυτό το πράγμα έκανε και το thunderbird...εκανε download τα email από τo gmail π.χ. ή το espiv και τα αποθήκευε στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή...

sivnik

• epodomes
  • Full Member
  • *
    • View Profile
    • squat.gr
« Reply #6 on: December 11, 2011, 12:13:17 am »
αν πας edit>account prefernces>syncronization & storage εχει επιλογη "keep messages for this account on this computer" με το οποιο μπορεις να αποθηκευσεις ολα τα mail σου και στον δισκο.

Παντως το imap, αυτο που κανει ειναι να σου δειχνει οτι ακριβως εχεις και στο mailbox σου. Αυτο που περιγραφεις εσυ, δηλαδη να κατεβαινουν τα mail και στο pc σου και να μενουν  εκει ανεξαρτητα με το αν τα σβησεις απο το mailbox ειναι το pop3

Κεντρική σελίδα e-ποδομών
.